Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

stagger

2. 7. 2012 6:09
DŮRAZ NA MÍŘENOU PALBU

mají britové snad ještě větší než američané ... je to vidět i na přístupu k vyzbrojování armády po WWI .. svět začal zavádět samonabíjecí pušky, britové se drželi opakovacích .. svět začal s automatickými či útočnými, briti zavedli samonabíjecí .. až v současnosti mají klasickou útočnou pušku a stejně dávají důraz na mířenou palbu jednotlivými ranami

0 0
možnosti

dva mraky

2. 7. 2012 8:07
Re: DŮRAZ NA MÍŘENOU PALBU

Ano Britští pěšáci jsou tradičně vynikající střelci, v I světové válce dokázali přestřílet Němce i když sami měli méně kulometů, tedy alespoň do té doby, něž byl prořídnuly řady profesionálů-veteránů koloniálních válek. Ale jinak západní armády obecně mají tendenci střílet spíše jednotlivými ranami, ruská armáda zase více věří v dávky.

0 0
možnosti

hafusak2

2. 7. 2012 10:48
Re: DŮRAZ NA MÍŘENOU PALBU

Ani bych neřekl. Mluvil jsem s několika ruskými veterány z Afghanistanu a ti už také upředňostňovali  jednotlivé rány. Jinak co se britské armády týče, tak na Falklandech byly obě strany vyzbrojeny stejnou puškou, ale ta britská byla jen samonabíjecí, argentinská plně automatická, takže kořist se cenila.

0 0
možnosti

dva mraky

2. 7. 2012 11:52
Re: DŮRAZ NA MÍŘENOU PALBU

Jedna vec je co tem vojakum tlaci shora a co si mysli vrcholni predstavitele, kdyz zadavaji pozadavky na zbrane, druha vec je, co se v poli ukaze jako lepsi. Timto diky za info. Oni totiz Rusove podle knizek v Afghanistanu casto odmitali nove nizkoimpulzni naboje 5.45x39 a vraceli se ke starsimu kopavejsimu a silnejsimu 7.62x39, do toho ty postrehy veteranu zapadaji. Podle me jsou  davky jen na blizko, nebo jako kryci palba. Ano UK i Argentina vyrabely v licenci FN FAL

0 0
možnosti

hafusak2

2. 7. 2012 12:11
Re: DŮRAZ NA MÍŘENOU PALBU

Hodně se zajímám o problematiku tzv. "asymetrických konfliktů". A právě o výhodnosti jednotlivých výstřelů jsou zkušenosti už od Selous scouts z Rhodesie. Viz kniha: Peter Mc Aleese, John Avery: "Bojový manuál"/u nás vyšlo v r. 2000/.

0 0
možnosti

dva mraky

2. 7. 2012 12:36
Re: DŮRAZ NA MÍŘENOU PALBU

Tu knizecku jsem cetl. Myslim ze kazdy kdo si zkusil utocnou pusku at uz na vojne nebo samonabijeci na strelnici vi ze i jen sviznejsi serie ran, s prenasenim strelby na ruzne cile chce docela cvik. A davky jsou nekde uplne jinde. Takze jasne ano praxe ukazuje na jednotlive rany a hlavne se nenechat strhnout stresem, nestrilet rychleji, nez na co mate, jinak to pujde mimo. Ze rusti generalove si jednu dobu mysleli cosi jineho na tom zrejme mnoho nezmeni.

0 0
možnosti

hafusak2

2. 7. 2012 14:57
Re: DŮRAZ NA MÍŘENOU PALBU

O všech generálech se říká, že se více připravují na válku minulou, nežli na tu budoucí. Boje v omezených prostorách zákopů nebo ve městech vyžadují krátké samopaly s pistolovými náboji a velkokapacitními zásobníky /PPŠ 41 byl fakt ideál/, ruční granáty, nože a polní lopatky. Jenže tak se dnes už skoro neválčí.

0 0
možnosti

dva mraky

2. 7. 2012 16:06
Re: DŮRAZ NA MÍŘENOU PALBU

Taky jsem si říkal, že tohle bude nejspíše zdroj ruského nadšení pro střelbu dávkou. Dneska se opravdu válčí trochu jinak. Ale útočná puška v nouzi toho Špagina zaskočí celkem důstojně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2625x
Velmi se zajímám o válku a proto bych se jí rozhodně nechtěl účastnit. Tulák po tomto i jiných světech, milovník klidu a lučištník.

Seznam rubrik